Recept - Tryffelomelett

Ingredienser

Tillvägagångssätt

  • 4 ägg
  • 2 msk gräddmjölk
  • Salt och peppar
  • Smör
  • ¼ hackad lök
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 msk Tartufata eller ca 40g riven tryffel

  

 

 

 

 

 

 '

  1. Fräs löken i rikligt med smör på låg värme så den blir genomskinlig.
  2. Vispa ägg och gräddmjölk lätt tillsätt salt och peppar. Häll i äggblandningen i pannan– rör gärna lite. När den börjar tjockna/stelna tillsätt den rivna osten och rör om – låt stå så att den nästan är helt stelnad.
  3. Klicka ut Tartufatan jämnt över omeletten och dra av stekjärnet från värmen. Låt stå några minuter så att tryffeln får lite värme och gifter sig med ägg och ost. Har du riven tryffel – strö över den på den nästan färdiga omeletten och låt stå ca 4-5 min så att den gifter sig med ost och ägg. En ljuvlig doft kommer att sprida sig i köket.
  4. Servera med lite bröd som en enkel kvällsrätt eller till förrätt. Öl eller vatten är utmärkt till.