Bianconi

Skånska Tryffelkompaniet startade samarbete med familjen Bianconi redan 2006. Denna familj har å sin sida varit aktiva med tryffelsök och produktion sedan 1990. Deras anläggning ligger i Upper Tiber Valley, och har under åren aktivt arbetat med hantverket att; söka, samla in och utveckla processmetoder för att kunna bevara och öka hållbarheten av tryffelprodukter.

Verksamheten ägs och drivs av Saverio och Gabriella Bianconi.

Bianconi har såväl forskning som utvecklade konserveringsmetoder för att tillvarata kvalitén och smakintensiteten av dessa ömtåliga tryfflar. Målet är hela tiden med de bästa råvaror bevara den höga kvalitén i konservering – så hållbarheten förlängs och att vi kan njuta tryffel även utanför säsong.

Skånska Tryffelkompaniet – startade en tryffelplantage i Skåne 2006. Basen är svenska ekollon och hasselnötter – som skickades till en plantskola i Frankrike, där plantan fick utvecklas i steril jord (viktigt att andra sporer etc. i jorden inte konkurrerade med tryffel mycoritza). Tryffel myckoritza blev tagen från vild svensk tryffel (Gotland) – och injicerad på rötterna på denna unga 1 års planta. Vi fick så dessa 1 års plantorna hem - och planterade med 4 meters mellanrum, blandat varannan hassel och ek.

Kan medge att det inte var många fler än oss själva som trodde på projektet!

Teorin sa att det kunde vara möjligt med skörd efter 7 – 8 år, men det tog faktiskt 14 år innan vi hittade våra första tryfflar.

Under tiden som vi jobbar med att öka skörden i Skåne, jobbar vi med import av dessa kvalitetsprodukter ni nu hittar på vår hemsida.